De Deur

Gerriet Postma:
"Ik kan niet met die Meijering door één deur"
(Nieuwsblad van het Noorden, 11 februari 2000)
Johan Meijering:
"We kunnen absoluut samen zonder moeite door één deur"
(Groninger Gezinsbode, 17 maart 2000)
La Pasión is nog niet open of er wordt, na ettelijke bestuurlijke crises, alweer aan een verbouwing gedacht.
Eindelijk zijn de huurders in het belendende pand (waarvan Meijering ook eigenaar is) vertrokken. Het geschil lijkt dus beslecht: nr. 66 krijgt een eigen ingang. Toch wrevelt het nog tussen mede-oprichter/kunstenaar Gerriet Postma en eigenaar/levenskunstenaar Johan Meijering.

Deste welkomer is het telefoontje van de secretaris van onze Koninklijke Hoogheid: Willem-Alexander en Maxima zijn zeer gecharmeerd van de uitnodiging om in La Pasión een dansje te komen wagen.
Tevens laat Maxima weten hoogst verbaasd te zijn dat het tangozwemmen hier zo'n hype is geworden. In Argentinië is het niet echt van de grond gekomen.

Verzoening  Dankzij  Maxima

Op zaterdag 1-4-2000 is het dan zover: Maxima, Willem-Alexander en zelfs onze Koningin Beatrix schrijden door De Deur. Gerriet nurks achter Johan aan, die deur door.

  "Geen ganchos hoor! Die vind ik vies",
  waarschuwt Maxima.
  (Ze heeft al erg goed Nederlands leren
  spreken).


Willem-Alexander kijkt vergenoegd toe. Tangoën lijkt hem helemaal niet moeilijk. Na enkele pittige D'Arienzos pakt hij zijn ma in zijn armen, maar realiseert zich dan dat hij nog niet het fijne weet van leiden en volgen.

Wél weet hij alles af van waterbeheer. Als voorzitter van het Wereld Water Forum wil hij natuurlijk water goed op de agenda zetten en een waterbewustwording kreëren. Zodoende is hij hevig geïnteresseerd in het tangozwemmen, -duiken en -snorkelen.
"In wat voor water vindt dat plaats? Toch niet in drinkwater?"
"Ja.... ehhh...., volgens mij doen ze het in de Hunze." probeert Gerriet.
Johan is het daar helemaal niet mee eens. "Ja, halloooo!!! Denk je dat ze in de winter in hun blootje in die gore Hunze hun geaborteerde guppies tegen willen komen?"
"Oh, u heeft nog nooit tangogezwommen mag ik hieruit opmaken? Bernard en Annette wilden, toen ze nog in Groningen studeerden, hun Koninklijk Naakt niet voor de haaien gooien, maar waarom U niet?"  Maxima, helemaal verhit en bezweet, gaat zich even
  omkleden en optutten.

  Tot grote schrik van de kunstenaars komt Marinus eventjes
  aanwippen. En hij danst meteen een paar nummertjes
  met onze bijna Koninklijke Schoonheid weg.

  De Hoogheden vertrekken, met Maxima luidkeels achter
  hen aan, die deur door:

  "Si supieras, que aún dentro de mi alma...."
  Willem-Alexander gaat binnenkort Spaans leren.