Ten Geleide
 

La Cadera verschijnt ieder jaar op 8 mei.

Eindredactie:
Tangomama
Opmaak:
Internet-Nel
Deadline kopij:
8 april 2001
De redactie behoudt zich het recht voor alles af te breken. Niets in deze uitgave mag worden vereenvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de redactie.
  In mei leggen alle mama's een ei, dus dit jaar ook weer.

Internet-Nel is terug van haar zwangerschapsverlof en heeft het meteen al behoorlijk op de heupen: de Cadera gaat on-line, want digitaal is leuker.
We zijn zeer verheugd dat mevrouw Blanca Nieves zich bereid heeft verklaard om de vragenrubriek voor vrouwen te verzorgen. Jack Lee, de man die alles kan, heeft op zich genomen om de mannenrubriek lief & leed van mannen inhoud te geven.
Nieuw is de rubriek Brieven van Lezers, met o.a. het bericht van de oprichting van de stichting ter behartiging van de watertangos "Waterpas". Waterpas zet meteen al de watertangotriatlontrofee in, voor de meest noeste tangozwemmer, -duiker en -lowbudgetsnorkelaar.
Een ander competitief element heeft in de verkiezing van "El Loco 2000" zijn beslag gekregen.
Tangodansers presenteren zich en onze lezers spreken zich eindelijk eens uit over de kwestie wie de leukste danser/es van Groningen en van Nederland is. Laat je stem horen!

8 mei 1999/8 mei 2000: een roerig jaar. De uitbating van Ocho de Mayo gaat in flamenco-handen over, wat te merken is aan de verwijdering van de Galerij der Milongueros/de prachtige tangoaffiches van Elzo/de babbelboxen aan de rand van de vloer, en aan het opbloeien van flamenco-roosjes-overal.
Op 17-9-1999 opent La Pasión haar deur. Een heftige tent, passend in een grensstad als de onze. Teveel passie in hun bassie.
Dit jaar ook, krijgt Grunn zijn eerste demogroep: Los Primos, direkt al met een overweldigend sukses met het optreden in de regen op het ijsbaantje op de Grote Markt.

Egbert gaat tangoles geven aan onze hummels van 0-10, Paulien wil de tieners wel doen en Anna wil de mannen van 20-40 graag voor haar rekening nemen. Vrijwel iedereen in Grunn geeft les. De enkeling die zich nog verzet hebben wij gevraagd
"waarom toch"?

Onze free-lancer, terrible Marinus, heeft een natuurlijk weer veel te lang artikel ingestuurd: Rastango. Hij voelt zich een roepende in de woestijn: de tango overleeft het millennium niet! En, oh jé, wat moeten we dán aan met onze vrije tijd?

Tangomama