TANGOZWEMMEN

 

 

HOE DAT ZO?

Argentijnen menen dat de tango zijn oorsprong heeft gevonden in het gebied van de Rio de la Plata. Misschien gaat dit op voor de 'geaarde' tango, maar de Finnen claimen de ontwikkeling van het 'tangozwemmen'. In Finland, het land van de duizend meren, lag het voor de hand om het water als element te verkiezen.
Argentijnse tangomaestros toonden zich aanvankelijk enthousiast, maar het roodbruine water van de Riachuelo bleek uiteindelijk te weinig uitnodigend te zijn.
Tot vandaag is het tangozwemmen een vrijwel uitsluitend Finse aangelegenheid gebleven. Toen in 1979 de getalenteerde tangodanser Eino Grön dodelijk verongelukte na een botsing met een eland, was het hele land in diepe rouw gedompeld. Dit dreigde het einde van de Finse tango te zijn.
Nu, in de negentiger jaren, vindt er met Marjatta & Bartolito opnieuw een doorbraak plaats. Zij brengen hun studenten naar de volkomen extase. Zowel in Finland als de rest van de wereld zijn zij razend populair aan het worden. (Zie voor nadere informatie 'La Cadera #6')
UW DOCENTEN

Marjatta zwemt al eeuwenlang de tango. Zij organiseert de gewilde tangovakanties in Joensuu. Zij is uiteraard in het bezit van alle vereiste zwemdiploma's.
Bartolito heeft in binnen- en buitenland definitief zijn naam gevestigd als getalenteerd danser en als D.J. Hij benadrukt dat het tangozwemmen niet alleen als hobby, maar ook beroepshalve beoefend kan worden, vooral omdat er in Groningen een nijpend tekort is aan goed opgeleide badmaestros.

DE LESSEN

De lessen beginnen op 8 september om 20.00 uur in het zwembad 'De Parrel', Eikenlaan 290 te Groningen.
Kleding: geen.
Schoeisel: eventueel zwemvliezen.
Kosten: nog in beraad.
Naast het trainen van praktische vaardigheden wordt er ook aandacht besteed aan theorievorming en verdieping van uw aquatische kennis. Tevens heeft u de gelegenheid tot het nemen van privélessen.
Marjatta en Bartolito komen ook bij u thuis, mits u in het bezit bent van een eigen badkuip.

 

MARJATTA & BARTOLITO ZIJN OPGELEID DOOR:

Iván & Nelly; Eduardo Arquimbau; Jopito; Rob & Inez; Bettie & Dennis & Marco & Stevan; Eric & Claartje & Komaaltje; Hervé & Marianne; Pepito & Suzuki; Biki & Muzo; Omar Vega; Tété & Maria; Gustavo Naveira; Daniel Trenner; Julio Balmaleda; Reijo Taipale

 

 

JA NATUURLIJK! Ik geef mij hierbij op voor het curriculum TANGOZWEMMEN

Naam
man / vrouw
Adres
Postcode en Woonplaats
Telefoon

Ik machtig bij dezen Marjatta & Bartolito om het collegegeld af te schrijven van mijn rekeningnummer:
Mijn partner is:
Niveau: het pierenbadje / het diepe
In bezit van zwemdiploma A / B / C / reddingzwemmen
Handtekening: