In Groningen geeft bijna iedereen tangoles. Je bent dus eerder klaar als je vermeldt wie er GEEN tangoles geven. Aan deze enkeling werd de vraag voorgelegd:

waarom niet????

Avi: "Tango voor mij is vrij zijn. Lesgeven is sociaal zijn. Sociaal met leerlingen die net zijn begonnen. Ik heb mijn petje af voor mensen die dat doen. Ik denk dat, als ik iemand vind die ik leuk vind en die heel snel vooruitgaat, dan zou ik dat op privégelegenheid gaan doen, niet voor financiële bedoelingen."

Heleen: "Ik zou eigenlijk wel dansles willen geven. De vraag is welke dans, wat voor vorm, waar ben ik mee bezig? Dus waarom geen tango eigenlijk? Als jij een goeie danspartner voor mij hebt... Ik gaf vroeger volksdansles. Ik ga binnenkort in Enschede de danstherapie-opleiding volgens de Charlotte Querido-methode volgen. Ik heb mij afgevraagd: wat geeft mij de meeste energie. Dat is dans. Dus daar moet ik aan gaan trekken".


Tjarco: "Mijn didactische kwaliteiten zijn van nul en generlei waarde. Misschien pas na een infuus van Argentijns bloed."

Jacob: "Vijf jaar geleden heb ik stijldansles gegeven. Tangoles is moeilijker. Als ik het ooit zou doen, dan voor vrienden".

Wietze: "Ik kan geen tangoles geven. Ik geef wel les in andere vakken: meet- en regeltechniek. Ik voel me niet geroepen om direkt maar les te gaan geven. Ik denk dat mijn perfektie nog niet groot genoeg is."

Ageeth: "Omdat er nog heel veel mensen zijn die dat absoluut beter kunnen uitleggen. Het heeft met de stijl te maken".

Egbert: "Dat doe ik al!
Ik doe het met mijn dochter. Ik wil wel een kindergroepje formeren".

Elzo: "Vanwege al die leerlingen die je dan hebt."

Lucian: "Ik voel me zeer vereerd dat je dat vraagt. Ik zou op zich goed les kunnen geven, omdat het gevoel en de intentie van de tango wel in mij zit. En vooral natuurlijk het ritme."

Christien: "Omdat het zo heerlijk is om les te krijgen. Ik hou van ontvangen".

Joop (Lefrant): "Dat heb ik wél gedaan, samen met Ananja in de Montessorischool/Zernike-College. We zijn niet verdergekomen dan de basispas. De kinderen vonden het een dans van opa & oma, maar ze waren wel enthousiast."

Annet: "Moet dat dan? Mag men ook gewoon plezier beleven aan het tangodansen?"

Pierre: "Omdat ik ben heel streng. De meeste mensen zien meer het sociale gebeuren van de tango dan de kunst van de tango".

Michiel: "Omdat ik de ruimte niet heb."

Paulien: "Ik zou wel willen, maar ik heb geen man. Ik wil de tieners wel doen. Op woensdag en donderdag overdag".

Henk M.: "Omdat ik door mijn buitenlandse reizen nooit een krek ben geworden. Ik heb mij geconcentreerd op de zang. Ik ben een zanger geworden".


Chris: "Daar ben ik te oud voor en niet goed genoeg".