stel hier je vraag (vermeld je naam + leeftijd)
     
____________________________________

Lieve Blanca,
Ja daar ben ik weer. lange tijd kon ik wel in de tango zonder stukje geestelijk advies maar nu grijp de twijfel mij weer aan
Op praatgroep tango alasombra hebben ze het over goede en slechte dansers en ik wist wel dat er zoiets bestaat als datde ene wat fijner kan dansen dan de andere, maar zoeits is toch persoonlijk. nu vraag ik mij wel af of ik dan een slechte danser ben, want de laatste tjd wijst iedere vrouw mij af. Of het ligt aan mijn uitstraling. Wat denkt U?
Mazzels,
Anton (44 jaar)

Dag Anton,
om dat te kunnen beoordelen wil ik eerst even een fijn vibrerend fotootje van je zien. Dan vraag ik mijn lieve lezers om jouw uitstraling te beoordelen.
Ik heb trouwens gehoord dat je uit de praatgroep bent gestapt. Wat is er met je aan de hand? Ben je wel gelukkig, jongen?
____________________________________

Lieve Blanca
Hier mijn foto Dit doe ik anders nooit want je weet maar nooit wat op zo'n foto af komt. Ze zeggen dat ik op Peter r de Vries lijk maar dat zie ik niet zo.
ben benieuwd zeg jij maar wat ik moet veranderen.
Ja op sombra ben k afgeknikkert, ik lurk nu.
mazzels
Anton

Getverderrie, zeg! Geen wonder dat je niet bij de vrouwen landt.
Doe je haar eens door de war, doe die knopen los en smeer wat lippenstift op je hempie!
En lach niet zo stom, zeg!

Hier een reactie van een lieve lezeres:

De laatste keer dat ik Anton in een salon zag had hij zijn beige terlenka trouwpak aan van zijn eerste huwelijk uit 1974, dat mij nu toch een maatje te klein leek. En dan nog verbaasd zijn dat vrouwen hem afwijzen... ____________________________________

Lieve Blanca,
Ik doe alles keurig volgens de regels van de toch wel 100 jaar oude tango traditie en vraag alle heren met mijn sensueel opgemaakte ogen ten dans. Mijn haren zitten goed, ik heb een spannend jurkje aan, maar niet te opvallend want dan durven de heren niet heb ik begrepen, mijn schoenen zijn 8 CM hoog, dus ook volgens de norm. En ja hoor, ik krijg keurig oogcontact, maar met een blik van: hoe durf je mij te vragen. Wat o wat moet ik doen, lieve Blanca? anoniempje (42)

Lief anoniempje, je lijkt wel een dom gansje. Dit is Holland, ja! Met bleue mannen. Die pak je anders aan: je beent erheen, trekt zijn sigaret uit zijn vingers, drukt die uit in de asbak en sleept hem de vloer op. Eventueel kan je erbij sissen "en nu een beetje deugdelijk leiden, ja!". Het is hier initiatief nemen geblazen voor ons, dames, anders gebeurt er nooit wat. Begrijp dat dan toch! ____________________________________

Lieve Blanca
Ik heb niet zo zeer een probleem als wel dat ik op de praatgroep van Tango alasombra heel erg gekwetst ben door een concurrende man. Het gaat over mijn danskwaliteiten. in de praatgroep wordt ik door hem een notoire botser op de vloer genoemd. het zal je maar gezegd worden. Ik mag dan botsen, maar hij kan nietdansen. wat moet ik doen? zal ik hem op zijn bek slaan? maar ik weet niet hoe hij er uit ziet.
mazzel
Anton (43 jaar)

Ja, natuurlijk ga je hem op zijn bek slaan. Echte mannen pikken dit niet. Het maakt niet uit dat je niet weet hoe hij eruitziet. Geef voor de zekerheid alle mannen die niet kunnen dansen een hengst, dat zal ze leren. Tenzij je met ze kan lachen natuurlijk. Maar dat merk je dan achteraf vanzelf wel. ____________________________________


____________________________________

Lieve Blanca,
Mijn danspartner was verliefd op mij geworden. En ik achteraf gezien ook wel een beetje op haar. En een paar weken geleden heeft ze heel hard de deur in mijn gezicht dicht gegooid. Terwijl ik erg mijn best voor haar heb gedaan, omdat ze best onzeker is. En ze nou doet alsof ze MIJ op afstand moest houden. Terwijl het eigenlijk d'r eigen gevoel is geweest. Want ik val eigenlijk op een heel ander soort vrouwen. Terwijl ik nou wel weer met lege handen en een deuk sta. DOM en ONGELUKKIG. Maar ook wel een beetje opgelucht. Omdat we het gisteravond uitgepraat hebben.
Mert (30 jaar)

Ach, laivie, dan is het toch allemaal weer goed? Gun haar de lol te denken dat jij haar moest hebben, dat is goed voor haar zelfvertrouwen. En dan ga jij achter die heel andere soort vrouwen aan, word je vanzelf weer uitgedeukt. ____________________________________

Lieve Blanca,
Nou, was ik gister in Artis, het feest van de Cadena, kom je toch een hoop oudgedienden tegen waarmee je samen op bent gegaan, wil er toch geen enkele van die minkukels met je dansen!
Na drie uur rondkijken heb ik heel hard NEUKUH? geroepen, maar ook dat hoorde niemand. Op Astrid en Rey na. Toen ik Rey ten dans vroeg, want die zegt nooit nee omdat ie anders met me moet matten, zei ie dit keer wel 'nee, maar ik wil wel met je neuken'. Nou, en toen werd Astrid weer boos.
Wat is tango toch moeluk...
Miep (37 winters)

Lieve Miep
Ik geloof toch dat je het nog niet helemaal begrepen hebt. In de tango communiceren wij met ons lichaam en niet met platte tekst.
Als je met je benen onder de tafel zit wil je daarmee zeggen 'ik hoor bij x en ben niet beschikbaar'. Als je je stoel naar de dansvloer hebt gekeerd en een beetje een uitdagende houding aanneemt (niet TE, natuurlijk) voelt het manvolk zich geprikkeld om jouw terreinen nader te verkennen.
Had je wel een rok aan of weer een eeuwige spijkerbroek?

____________________________________

Lieve Blanca
Mijn danspartner Kees kan niet tellen. Hij hupt er zomaar vandoor en is bij de zeven al klaar. Wat moet ik nu?
Klaar (28 jaar)

Dit is een bekend probleem. Ik denk dat er niets anders op zit dan een nieuwe danspartner. Misschien kan je met deze gaan paardrijden.
____________________________________

Blanca!
Ik vind die tango nog steeds hartstikke stom!
Truusje (9 jaar)

Moet jij niet eens naar bed?
____________________________________

Hola, mensen & Blanca
Fantastisch dat je nu ook on-line bent, Blanca. Ik heb veel aan jouw raadgevingen gehad. Ik zou nu eigenlijk het liefst een nieuw probleem willen opwerpen, maar ik ben nu zo gelukkig dat ik niets meer kan bedenken.
Kees (23 jaar)
____________________________________

Lieve Blanca
Ik zit met een probleempje. Iedere keer als ik een man ten dans wil vragen wil ie net naar huis gaan, heeft hij verkeerde schoenen aan, of moet hij het van de dokter rustiger aan doen. Ligt het aan mij denk je?
Marieke (46 jaar)

Nee, Marieke, dat komt omdat de meeste mannen de verkeerde schoenen aan hebben en het van de dokter rustiger aan moeten doen en ze hadden allang thuis moeten zijn. Wat zeg ik: ze hadden beter niet van huis kunnen gaan. Zoek een enthousiaste adonis uit die nog niet los is van zijn moeder.

____________________________________